Cykla i och runt Ramsberg

Upplev naturen på två hjul!

I Ramsberg finns cykling för de flesta smaker. Vare sig du gillar att cykla asfalt, grusväg, stig eller kuperat så finns det något för alla.

För den som gillar att cykla i skogen så finns ett antal sträckningar med olika karaktär att välja mellan. Stigarna växlas och kan bindas ihop med skogs- och grusvägar. Det finns kortare sträckor man kan cykla men även sträckor upp till ca 5 mil man kan få ihop om man vill ha en riktig utmaning.

Om man ska ge sig ut i skogen rekommenderas att man åtminstone har en framdämpad cykel med mountainbikedäck med bättre mönster. För att få en ännu mer bekvämare cykling så kan man fördel cykla med en heldämpad cykel. Det är ’lite’ tycke och smak. De stigar som finns försöker vi hålla öppna så bra det går samt tillhandahålla skyltning så man ska hitta rätt. Dock så har vi begränsat med tid och resurser, så det växer fram i lagom takt. Det bästa hjälpmedlet du kan använda dig av är appen ”Trailforks” som finns till Android eller Iphone. Där finns de flesta stigar inlagda.

Utförsåkning för den modige

Om du vill ha mycket utförsåkning så finns några stigar som startar uppe på toppen av ledningsgatan, norr om Ramsberg. Vi kallar det för Ramsberg Bikepark. Det finns inga liftar så du får ta dig upp till toppen för egna ben, om du inte råkar ha en el-cykel.

Fina grusvägar

Om du hellre vill ge dig ut på fina turer med vilken cykel som helst så finns det flera rundor som är väldigt fina på grusväg. Cykla runt någon av de sjöar som finns i området. Glien, Ölsjön eller kanske Norrmogen. Om du vill ge dig ut på en längre tur som finns fina lite längre turer upp till Kloten och tillbaka.

Landsväg

För dig som gillar landsvägscykling så är 70-vägarna mellan Morskoga-Ramsberg-Storå trevliga sträckor där racercyklister alltid visar sig på sommarhalvåret.

Ramsbergsleden

Alt Text
Alt Text

KÖP EN CYKELKARTA OCH UPPLEV BERGSLAGEN

Du kan köpa cykelkartan på Kulturcentrum samt i kiosken vid Ölsjöbadet.

Besök hemsidan Bergslagen cycling
Här kan du även ladda ner kartan som högupplöst karta.